ارز دیجیتال چیست ؟

ارز دیجیتال چیست؟ ارز دیجیتال، همان پول دیجیتال است که براساس علم رمزنگاری ساخته شده است. اکثر ارزهای دیجیتال ویژگی هایی همچون غیر متمرکز بودن ، شفاف و تغییر ناپذیر بودن را با استفاده از بلاک چین بدست می آورند. غیر متمرکز بودن ارزهای دیجیتالی به معنای عدم کنترل آنها به دست نهاد و یا سازمان ها است. ارز ها همانند دیگر واحد های پولی مانند ریال، دلار و یورو ایجاد و توزیع می شود.

بعضی از پول ها مانند بیت کوین با استفاده از ماینینگ ایجاد می شوند. همانطور که گفته شد بیشتر ارزهای دیجیتالی برروی فناوری مهمی به نام بلاک چین ساخته و توزیع می شوند. بلاک چین قابلیت رویت همه تراکنش ها را برای افرادی که در شبکه حضور دارند و همچینین افرادی که خارج از آن هستند را دارد. مخترع بلاک چین ، این ایده را از تلفیق ایده های هش ، ثبت جمعی و… خلق کرده است. در ادامه مقاله می پردازیم به معرفی و پاسخ به سوال مهم: ارز دیجیتال چیست ؟ و یا چه کاربردی دارد؟

نحوه شکل گیری و تاریخچه پول

در زمان انقلاب کشاورزی که حدود هزار سال پیش بود، انسان نمی توانست نیاز هایش را برطرف کند و متوجه شد که نیازمند برقراری تعاملات با دیگر اشخاص است. به همین منظور با سیستم تبادل کالا به کالا و یا دادوستد پایاپای آشنا شد و مورد استفاده قرارداد. در این دوره کشاورزان با سختی زیاد و زحمت فراوان تلاش به تولید گندم می کردند. کشاورزان گندم های اضافه خود را با آهن برای ساخت ابزار دادوستد پایاپای می کردند. اما چیزی که مطرح بود وجود مشکلات فراوان در این نوع سیستم است.

بطور مثال آیا یک کیسه گندم با یک داس ارزش برابر دارد؟ در این سیستم مردم هر منطقه محصولات خود را با دیگر مناطق کالا به کالا می کردند . برخی از کالاها مانند صدف و یا پنبه بعنوان واسط کالا در نظر گرفته می شد.

به این نوع سیستم ، سیستم پول کالایی نیز می گفتند. به مرور زمان فلزات گران بها مانند طلا ، نقره و دیگر فلزات به خاطر دوام و کمیابی به شکل پول مورد استفاده قرار می گرفت. در نهایت حکومت ها تمام سکه های فلزی خودشان را ضرب کردند تا نشان دهنده قدرت حکومتشان باشد.

سپس بعد از همه گیر شدن سکه های فلزی پس از گذشت سالها مشکلاتی برای حمل و نقل آنها وجود داشت که راه حلی برای برطرف کردن این مشکل پیدا شد و آن ایجاد مراکزی برای بازرگانان بود که بتوانند با خیال راحت سکه هایشان را در این مراکز به امانت بگذارند. بازرگان ها زمانی که سکه های خود را درآنجا می گذاشتند در قبال آن رسید جهت اثبات مقدار سکه دریافت می کردند.

این بخش ها همان بانک های امروزی هستند . پشتوانه تمام اسکناس ها، طلا و سایر دارایی های ارزشمند شناخته می شد که تا سال 1971 طلا پشتوانه اصلی دلار بود که رئیس جمهور آمریکا این قانون را در این کشور حذف کرد. به همین منظور در حال حاضر پول و اسکناس های موجود هیچ پشتوانه ای ندارند. از این رو تمام بانک ها می توانند بدون هیچ محدودیتی اسکناس چاپ کنند.

در نهایت با به وجود آمدن اینترنت، پول به شکل یکسری اعداد و ارقام در سرور های کامپیوتری تبدیل شد. بطور مثال وقتی از طریق خودپرداز و اینترنت بانک پولی را از حساب خود به حساب دیگری انتقال می دهید تنها عملی که انجام می شود این است که مقداری عدد از حساب شما کم می شودو به حساب دیگری اضافه می شود. این کار بدون هیچ گونه فعالیت فیزیکی انجام می شود.

 ارز دیجیتال چیست ؟ هرآنچه باید درمورد ارز دیجیتال بدانید

تاریخچه شکل گیری ارز دیجیتال

اولین ارز دیجیتالی که در جهان شناخته شد بیت کوین بود که به عنوان کریپتو کارنسی یعنی پول غیر متمرکز یا رمز ارز شناخته می شود. بیت کوین ارزی حقیقی است که در سال 2008 منتشر شد و اولین سکه های آن در سال 2009 بدست شخصی به نام ساتوشی ناکاموتو تولید و استخراج شد. البته لازم به ذکر است که ساتوشی ناکاموتو اختراع کننده بلاک چین نیز می باشد.

شاید سوال برایتان پیش بیاید که ریشه اصلی شکل گیری ارز های دیجیتال از چیست ؟  اعتماد به شخص ثالث و دوبار خرج کردن دو مشکل بزرگی بود که ریشه اصلی شکل گیری ارز دیجیتال شد. زمانی که شما برای نگهداری پول و یا انتقال آن از بانک استفاده می کنید ، درواقع شما به بانک اعتماد دارید.

به طور کلی اعتماد ضرورت پیش برد کارها می باشد.  در سیستم های مالی سرور های مرکزی مشکل دوبار خرج کردن حل شده و مانع خرج دوبار پول توسط بسیاری از افراد می شد. این مشکل در بیت کوین به صورت غیر متمرکز ارائه می شود. به نحوه که همه افراد می توانستند با بررسی تاریخچه تراکنش ها، از تقلب دیگران جلوگیری نمایند.

این ارز دیجیتال بعنوان اولین پول الکترونیکی شناخته می شد که توانسته بود مشکلاتی از قبیل عدم اعتماد و دوبار خرج کردن را حل نماید. با استفاده از این پول الکترونیکی اشخاص دیگر نیاز نداشتند برای انتقال پول به شخصی دیگر و یا یک سازمان و گروه، به بانک اعتماد کند. سیستم بکاررفته در بیت کوین باعث شده تا افراد از یک دردسر بزرگ رهایی یابند و همچنین بتوانند به راحتی در سایر فعالیت ها نیز از این ارز استفاده کنند.

به مرور زمان با زیاد شدن دغدغه های افراد ارز های مختلفی تولید و وارد عرصه جهانی شدند. بطور مثال ارز اتریوم بعنوان مکانی برای برنامه های متفاوت و اجرای قراردادهای هوشمند شناخته می شود. این ارز جهانی با نگاه خوش بینانه نسبت به بانک ها ، برای ایجاد ساختار ارتباطی میان بانک و سیستم های پرداختی با بالاترین سرعت و کمترین هزینه تمرکز کرده است. تقریبا تمام ارزهای دیجیتال برای انجام تراکنش های خود از بلاک چین استفاده می کنند .

به طور کلی هدف از ایجاد بلاک چین این بود که از مشکل دوبار خرج کردن جلوگیری شود. چرا که کپی کردن پول های الکترونیکی کار بسیار آسانی می باشد. این کار این گونه انجام می شود که کسی که یک سکه دارد آن را جایگزین در یک بخش استفاده می کند و با یک کد منحصر بفرد برای انجام تراکنش دیگر در مکان جدا از آن استفاده می کند. مثال ساده تر اینکه شخصی یک زمین را به دو نفر به صورت همزمان بفروشد.

  مخترع بیت کوین (ناکاموتو) برای جلوگیری از این هرج و مرج تصمیم گرفت پول غیر متمرکز را توسعه دهد. این گونه که بعد از انجام هر تراکنش اطلاعات دقیق آن در زنجیره ثبت خواهد شد و این اطلاعات غیر قابل تغییر است. برای انجام تغییر می توانند فرآیند اثبات کار را مجدد انجام دهند. از طرفی می توان گفت که اولین تعریف رسمی بلاک چین در این بخش نهفته است.

نکات قابل توجه درباره ارزهای دیجیتال

به نوعی می توان گفت که ارزهای دیجیتال دارایی مجازی هر شخص می باشد که در تعداد زیاد و به صورت شبکه ای توزیع می شود. ساختار و ویژگی غیر متمرکز بودن آن باعث می شود که از کنترل دولت ها و دیگر مقامات به دور باشد. برای بالا بردن امنیت شبکه از کلمه ” ارز رمزنگاری شده ” استفاده می کنند. همانطور که گفته شد بلاک چین برای ایجاد اطمینان در یکپارچه سازی معاملات داده ها می باشد که به نوعی یکی از اساسی ترین اجزای بیشتر رمز ارز ها می باشد.

لطفا نظر خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]